Ringvangsten 27 oktober inclusief excursie

Foto: 2 vuurghoudhanen man

Vanmorgen om 8.00 uur de 270 meter net opengezet. Het was droog en helder weer en er stond een beetje wind uit het Noordwesten, kracht 3 beaufort. Deze trok later aan tot kracht 4 en door de vele bladvangsten hebben we een deel, 70 meter, van de baan gesloten.

De eerste ronde stond ons een leuke verrassing te wachten want er hingen 2 Vuurgoudhanen in het net, beide mannen. De vangsten waren goed, wel veel terugvangsten van mezen die op het vogelvoer afkwamen.

Om 15.00 uur arriveerden de 7 excursiegangers. Zij hoorden met veel genoegen onze verhalen en uitleg aan. We konden hen 3 vogelsoorten laten zien; Koolmees, Pimpelmees en Merel. Jan nam hun mee de Eendenkooi in en liet hun ook de bijenstal zien. Met veel plezier hoorden ook de uitleg hiervan aan en wij werden beiden hartelijk bedankt voor de leuke middag. Om 17. 00 uur vertrokken ze weer op de fiets naar Hasselt.

De resultaten:

Vogelsoort Nieuw Terug
Boomklever 2
Boomkruiper 1
Grote Bonte Specht 1
Koolmees 3 15
Merel 3
Pimpelmees 3 9
Roodborst 2 3
Tjiftjaf 1
Vink 1 1
Vuurgoudhaan 2
Winterkoning 1 2
Totaal 18 33

 

11 soorten en 51 exemplaren.

 

Aanwezig: Jan en Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *