Ringvangsten 17 juli 2022

Het was een prachtige mooi dag om te ringen. Geen wind, wel zon.  Eerst moest toch de jas nog aan toen we de 285 meter netten openzetten.
Dat klusje was geklaard om 8.00 uur. Al snel hing er een Zwartkop in net 1a. Dat was ook de enige in de eerste ronde. Dat beloofde niet veel goeds. Ook de 2 de ronde 1 vogel. Toen kwam buurman Rudi op de koffie met zijn zoon Jari. Rudi ging na de koffie weer op huis aan en Jari is gebleven. Jari had goede invloed op de vangsten en we hadden opeens een ronde van 5 vogels. De daarop volgende ronde vingen we 2 adulte vrouwtjes Grote Bonte Specht. Ze hingen naast elkaar in het net. Een ronde later vingen we opnieuw een vrouwtje Grote Bonte Specht. Ditmaal een jonge vogel. Om 14.00 uur hebben we de netten weer gesloten en tijden het sluiten vingen we nog 6 vogels. Uiteindelijk was het nog een heel goede dag geworden en we zijn tevreden weer naar huis gegaan.

Periode netten open: 08:00-14:00
Type telling: Gestandaardiseerd ringschema
Weer: wind var0, bewolking 2/8
Ringers: Henk, Jari en Judith
Meters net open: 285
Geluid: Geen

Nieuw
geringd
Terug-
gevangen
Grote Bonte Specht 2 1
Pimpelmees 1
Koolmees 1 7
Tjiftjaf 1
Zwartkop 3 1
Merel 1 1
Totaal: 8 nieuw geringd, 11 teruggevangen, 6 soorten, 6:00 uren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.