Ringvangsten 7 juli 2022

Vanmorgen stonden om 8.30 uur 150 meter net open. Het was niet zulk goed weer om vogels te vangen. Maar er stond een excursie gepland, dus toch maar een poging gewaagd. Er stond een stevige wind uit het Noorden, deze had een kracht van 4 beaufort.
Zo nu en dan was er een korte regenbui en dan waaide het nog even iets harder. Terwijl wij de netten openzetten riep er een Boomvalk boven ons hoofd. Een broedpaartje heeft dit jaar het Kooibos gekozen voor hun nest. Andere jaren gaven ze de voorkeur aan de elektriciteit masten nabij de Kooi.
Om 9.00 uur arriveerden de 21 kinderen van groep 6 van de Willem de Zwijgerschool uit Staphorst. Er waren 7 begeleiders mee.
Eerst werd er aandacht door Henk aan het functioneren van de eendenkooi gegeven. Daarna kregen de kinderen een mooi verhaal van Jan te horen over het wel en wee van de bijen die in de bijenstal wonen. Na een korte pauze werd de excursie voortgezet door Judith, zij vertelde over het ringen van de vogels.
De nieuw geringde vogels waren allemaal vogels die dit jaar uit het ei gekropen zijn, dat noemen we 1 ste kalenderjaar vogels.
Om 13.45 uur hebben we de netten weer gesloten. Er stond nog steeds veel wind en het regende ook zo nu en dan. Volgende keer maar weer op betere omstandigheden hopen.

Periode netten open: 08:30-13:45
Type telling: Gestandaardiseerd ringschema
Weer: wind Noord, bewolking 7/8, neerslag regen
Ringers: Henk en Judith
Meters net open: 150 meter
Geluid: Geen

Nieuw
geringd
Terug-
gevangen
Koolmees 2 2
Zwartkop 5 1
Merel 1
Totaal: 7 nieuw geringd, 4 teruggevangen, 3 soorten, 5:15 uren

Opmerking: Excursie van 21 kinderen en 7 volwassenen. Groep 6 Willem de Zwijger school uit Staphorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.