Ringvangsten 22 januari 2019

Foto: vrouwtje keep

 

Vanmorgen in de kou de netten opengezet, dit klusje was om 8.30 uur geklaard. Dit keer een deel van de sectie dicht gelaten i.v.m. de stevige wind uit het zuidwesten, kracht 4.  De overige 210 meter netten, vingen iets minder wind. Het was geheel bewolkt en de bewolking werd steeds dikker in de loop van de dag. Door de wind waren de vangsten ook minder, maar we vingen toch nog 37 vogels. Opnieuw de beide boomkruipers en het mannetje goudhaan.

Een mooie ongeringde man grote bonte specht hing aan het eind van de morgen in het net. De 2 laatste rondes brachten ons nog enkele vinken, groenlingen en kepen. Om 12.30 uur besloten we de netten te sluiten, want er was sneeuw opkomst, de eerste vlokken vielen toen we de laatste netten aan het sluiten waren.

 

De resultaten:

 

Vogelsoort Nieuw Terug
Boomkruiper   2
Goudhaan   1
Groenling 1 1
Grote Bonte Specht 1  
Keep 4 1
Koolmees   7
Merel 2  
Pimpelmees   4
Roodborst   5
Vink 3 3
Winterkoning   2
Totaal 11 26

 

11 soorten en 37 exemplaren.

 

Aanwezig: Henk, Teo en Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.