Open imkerijdagen op 13 en 14 juli

Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat of hoe bijen hun raten maken?

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 opent Bijenstal “De Kooi” gelegen in eendenkooi “Haasjes” nabij Lichtmis te Hasselt haar deur voor het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Je kunt hier een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. De imker vertelt graag over zijn boeiende hobby. Hij legt ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. De imker laat u zien hoe honing wordt geslingerd,  en wat de bijen met het stuifmeel die ze halen doen. Er is ook honing en andere lekkernijen te koop.

Het bezoek is gratis, de imker geeft een rondleiding om 10.30 uur, 11.30, 13.30 en 14.30 uur. Je bent vanaf 10.00 uur al welkom aan de Klinkerweg 14 te Hasselt bij Eendenkooi Haasjes.

Voor de locatie kunt u terecht op onze pagina contact of gebruikt u onderstaande routebeschrijving.

Route naar de eendenkooi “Haasjes”
Vanuit Zwolle A 28 op richting Meppel. Neem dan afslag Ommen, en daarna gelijk weer 2 maal rechtsaf. Richting Hasselt aan houden. (Onder de A28 door) U komt langs camping Terra Nautic, einde weg linksaf de van Doornweg op. Deze weg volgen tot U het bord Genne ziet, neem 1 weg rechts Klinkerweg. Na ong. 1,5 km komt U over een bruggetje en gelijk over het bruggetje rechts is de parkeerplaats van de eendenkooi.

Vanuit Hasselt neemt U de Verkavelingweg richting Zwolle, 3e weg linksaf de Boerweg op daarna 1e afslag links klinkerweg op na ca 500 meter is de parkeerplaats van de eendenkooi. Hier tegenover loopt u het pad in naar de eendenkooi.

Vanuit het Noorden, Hoogeveen/Meppel/Staphorst A 28: Afslag 22 Nieuwleusen, Dedemsvaart, Hasselt nemen om van A28 af te gaan. Einde afslag linksaf, Oude Rijksweg. Na plm. 250 meter verkeerslichten rechtdoor richting Zwolle. Hierna voor verkeerslichten bij Koperen Hoogte rechtsaf en direct links met de weg mee, dit is de Lichtmisweg deze loopt parallel met de A 28 richting Zwolle. De Lichtmisweg volgen tot voorbij Meeleviaduct. Plm. 50 meter na Meeleviaduct rechtsaf Hoofdweg. Na plm. 300 meter links aanhouden, Veenekampenweg. Einde Veenekampenweg rechtsaf Steenwetering. Eerste weg links brug over, Klinkerweg dit is echter een asfaltweg! Na plm 1100 meter voor brug VRS “De Kooi “.

Wilt u uw auto tegenover ingang kooipad parkeren op de verharde inrit van het weiland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.