Ringvangsten 20 september 2019

Foto: Roodborst

 

Vanmorgen stond om 8.00 uur 320 meter net open. Er lag een deken van nevel over de weilanden en het was nagenoeg windstil. Het beloofde een prachtige dag te worden en dat werd het ook. De zon kwam erbij en het was een prettige dag om buiten te zijn. De vogels genoten ook van het mooie weer en van de zonnebloempitten bij de voerautomaat. Daar vingen we de meeste vogels. Vooral mezen. De eerste ronde bracht ons 21 vogels waarvan 14 bij de voerautomaat. Leuke vangst waren de beide grote bonte spechten, een vogel van dit jaar en een oudere vogel, beide vrouwtjes.

De netten werden om 13.00 uur weer gesloten.

 

De resultaten:

Vogelsoort Nieuw Terug
Grote Bonte Specht 1 1
Koolmees 3 13
Merel 1 1
Pimpelmees 5 6
Roodborst 2 1
Vink 2 1
Winterkoning 1
Zanglijster 1
Zwartkop 1
Totaal 15 25

9 soorten en 40 exemplaren.

Aanwezig: Henk en Judith

Bezoek van Jan en Jean Westera en een collega Kooiker

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.