Ringvangsten 3 november 2019

Foto: IJsvogel

Vanmorgen stond om 8.00 uur 290 meter net open. Het was rustig bewolkt weer, later kwam de zon erbij en het was goed vertoeven in het Kooibos. Er stond een klein beetje wind uit het zuidoosten. De vangsten waren heel goed, er waren vooral veel Vinken op trek, daar vingen wij ook een mooi aantal van.

Enkele vogels waren nog erg vet en zullen nog wel verder trekken. De eerste ronde leverde 37 vogels op. Om 11.45 uur hing er een mooie IJsvogel man in het net, de eerste van dit jaar. Om 13.45 uur hebben we de netten weer gesloten.

 

De resultaten:

Vogelsoort Nieuw Terug
IJsvogel 1  
Koolmees 6 13
Koperwiek   1
Merel 3 1
Pimpelmees 3 11
Roodborst 4 3
Vink 12  
Winterkoning 3 1
Totaal 32 30

62 exemplaren en 8 soorten

Aanwezig: Henk, Teo en Judith

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.