Ringvangsten 19 mei 2019

Foto: Spreeuw man

Vandaag is Ces dag 4. Vanmorgen stonden om 5.10 uur,  250 meter netten open. Het was wat mistig, 11 graden en geen wind. De wind bleef de gehele ringdag minimaal en uit het noordelijke richtingen. De mist trok op en het werd prachtig zonnig.

De vogels lieten zich volop horen. Bij het kooihuis zaten 2 Grauwe Vliegenvangers elkaar het hof te maken. Zwartkoppen, Tjiftjaffen en een Spotvogel zongen in volle borst maar lieten zich niet vangen. De Witte Kwikstaart die in de schuur broedt even min. Wel hadden we aantal eerste kalenderjaar vogels, vooral leuk was de volledig gespikkelde juveniele Roodborst. Om 11.40 uur hebben we de netten weer gesloten.

 

De resultaten:

 

Vogelsoort Nieuw Terug
Grauwe Vliegenvanger 2 1
Koolmees   7
Merel   1
Pimpelmees   2
Ringmus   2
Roodborst 1 4
Spreeuw 1  
Winterkoning   2
Zanglijster 1 3
Totaal 5 22

 

9 soorten en 27 exemplaren

 

Aanwezig: Teo en Judith

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.