Ringvangsten 9 juli 2019

Foto: Roodborst 1 kalenderjaar

Vanmorgen stond om 5.00 uur alle 250 meter netten open. Het bleef lang donker, er was weinig wind en geheel bewolkt. Maar de vogels waren al wakker en zongen volop. De eerste ronde bracht ons 14 vogels, heel mooi voor deze tijd van het jaar. Veel al eerste kalender jaar vogels. Meest Roodborsten, nu nog zonder rood, en Winterkoningen. We vingen vandaag 24 1stekalenderjaar vogels. Opnieuw een Grauwe Vliegenvanger, de 11devan dit jaar.

In de loop van de morgen trok de wind aan naar kracht 3 uit het noordwesten. De zon kwam ook tevoorschijn en al met al was dit niet bevorderlijk voor de vangsten. Toch hadden we heen enkele 0 ronde. De laatste ronden om 11.30 uur bracht ons nog 5 vogels.

 

De resultaten:

Vogel Nieuw Terug
Grauwe Vliegenvanger 1  
Groenling 1  
Koolmees 1 7
Merel   1
Pimpelmees   2
Roodborst 5 5
Spotvogel 1  
Vink   1
Winterkoning 4 3
Zwartkop 1 3
Totaal 14 22

10 soorten en 36 exemplaren.

 

Aanwezig:

Jan, Henk en Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.