Ringvangsten 18 juli 2019

Foto: zwartkop vrouw

 

Vanmorgen stond om 5.10 uur de 250 meter aan netten open.

Hoewel het bewolkt was, was het niet echt donker meer. Zo nu en dan piepte de nagenoeg volle maan tussen de wolken door. De wind uit het zuiden was de eerste paar uur matig, kracht 2 beaufort, later trok deze aan naar kracht 3.

Het bleef een afwisseling van zon en bewolking. Er waren opnieuw veel jonge vogels in het Kooibos en we vingen er ook een mooi aantal van. Van de 38 waren er 30 van het eerste kalenderjaar. De volwassen koolmezen die we vingen waren enorm in de rui en zagen er niet erg florissant uit.

De buurjongen van de Kooi, 8 jaar, is de gehele vangtijd geweest om te kijken en rondjes mee te lopen. Leuk voor hem was de aantal soorten vogels. Met name de juveniele grote bonte specht en de juveniele mezen vond hij leuk. De koolmezen beten wel heel hard, vond hij en dat deed best zeerJ.

Om 11.40 uur hebben we de netten weer gesloten, de laatste ronde leverde ons maar liefs 11 vogels op. Waaronder een juveniele witte kwikstaart.

 

De resultaten:

Vogelsoort Nieuw Terug
Grote Bonte Specht 1  
Koolmees   9
Merel 1 1
Pimpelmees 2 2
Roodborst   8
Tuinfluiter 1  
Vink 1  
Winterkoning 1 2
Witte Kwikstaart 1  
Zwartkop 6 8
Totaal 14 24

38 exemplaren en 10 soorten.

Aanwezig: Henk, Hans (tot 9.00 uur) en Judith.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.