Ringvangsten 10 april 2022

Ringvangsten van 10 april 2022.

Om 7.45 uur bij De Kooi aangekomen was het net droog geworden, dus meteen een aantal netten opengezet. De eerst 120 meter. Eerst maar even afwachten hoe de vangsten waren. Weer terug bij het gebouw hing er een Bonte Vliegenvanger in net 1a. De eerste dit jaar, de eerste ronde leverde nog 3 vogels meer op. Dus besloten we om nog maar eens wat netten erbij open te zetten tot een totale lengte van 210 meter. 

Danny was voor het eerst mee naar De Kooi en hij vond het een mooie plek om te zijn, ook het ringen en bekijken van de vogels was leuk om te doen en ging goed. Er waren al mezen met broedvlek en we konden zien dat de eileg al opgang was. De Bonte vliegenvanger man, had geen vet. Misschien dat hij wel in het Kooibos blijft, hopelijk komt er ook nog een vrouwtje hem vergezellen.

De vangsten bleven wel wat beperkt we zagen wel vogels maar die wilden nog niet in het net. Om 13.45 uur hebben we de netten weer gesloten en de laatste ronde leverde ons nog 3 vogels op.

In de loop van de ochtend werd het warm genoeg voor de bijen om te gaan vliegen en er zwierf ook een mannetje Oranjetipje rond in het Kooibos.

Foto bonte vliegenvanger

De resultaten:

 

Vogelsoort Nieuw Terug
Bonte Vliegenvanger 1
Heggenmus 2
Koolmees 1 2
Pimpelmees 4
Tjiftjaf 1 1
Winterkoning 1
Zanglijster 1
Totaal 7 7

 

7 soorten en 14 exemplaren.

 

Aanwezig: Danny en Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.