Landelijke Open Imkerij dag zaterdag 9 juli van 10:00 uur tot 16:00 uur

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 9 juli in Bijenstal “De Kooi”, gelegen binnen de eendenkooi “Haasjes” Klinkerweg te Hasselt (nabij Lichtmis).

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 9 juli open huis. Breng een van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. De imker vertelt graag over zijn boeiende hobby. Hij legt ook graag uit hoe belangrijk
bijen zijn voor het in standhouden van de natuur. Hij laat u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Hij laat u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren (de mannetjes) en de werksters (de vrouwelijke bijen). De imker laat u zien hoe honing wordt geslingerd, ook hoe hij kaarsen maakt van bijenwas en hoe je met honing lekkere dingen kunt maken. En wat de bijen met het stuifmeel die ze halen doen. Etc. Er zullen ook honing, propolis zalf, stuifmeelkorrels ook kaarsen en nog meer lekkernijen te koop zijn.

Het bezoek is gratis.

Route naar de eendenkooi “Haasjes”

Vanuit Zwolle A 28 op richting Meppel. Neem dan afslag Ommen, en daarna gelijk weer 2 maal rechtsaf. Richting Hasselt aan houden. (Onder de A28 door) U komt langs camping Terra Nautic, einde weg linksaf de van Doornweg op. Deze weg volgen tot U het bord Genne ziet, neem 1e weg rechts Klinkerweg. Na ong. 1,5 km komt U over een bruggetje en gelijk over het bruggetje rechts is de parkeerplaats van de eendenkooi. Vanuit Hasselt neemt U de Verkavelingweg richting Zwolle, 3e weg Linksaf de Boerweg op daarna 1e afslag links klinkerweg op na 500 meter P eendenkooi. Na plm 1100 meter voor brug rechtsaf zandpad in na plm. 200 meter VRS “De Kooi “.
Vanuit het Noorden, Hoogeveen/Meppel/Staphorst A 28:
Afslag 22 Nieuwleusen, Dedemsvaart, Hasselt nemen om van A28 af te gaan. Einde afslag linksaf, Oude Rijksweg.
Na plm. 250 meter verkeerslichten rechtdoor richting Zwolle. Hierna voor verkeerslichten bij Koperen Hoogte rechtsaf en direct links met de weg mee, dit is de Lichtmisweg deze loopt parallel met de A 28 richting Zwolle. De Lichtmisweg volgen tot voorbij Meeleviaduct.
Plm. 50 meter na Meeleviaduct rechtsaf Hoofdweg. Na plm. 300 meter links aanhouden, Veenekampenweg. Einde Veenekampenweg rechtsaf Steenwetering. Eerste weg links brug over, Klinkerweg dit is echter een asfaltweg!! Na plm 1100 meter voor brug VRS “De Kooi “.
“.Wilt u de auto’s tegenover ingang kooipad parkeren op de verharde inrit van het weiland en voor de overige langs de Klinkerweg zodanig dat er nog vrachtauto’s kunnen passeren. Bij voorbaat dank!.

Voor verdere informatie: WWW.bijenhouders.nl en www.vrsdekooi.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.